نسخه چاپي
ارسال به ديگران
در نشست كارگروه نهضت احیاء واحدهای اقتصادي؛
مسائل و مشکلات 10 واحد تولیدی راکد و 5 واحد نيمه فعال استان سمنان بررسی شد/ دولت سیزدهم بر احیاء صنایع راکد تمرکز ویژه دارد/ احیاء صنایع راکد امسال ۳۴ هزار شغل در کشور ایجاد میکند/ احیاء ۶۴ واحد راکد تولیدی استان سمنان در دستور کار است
در نشست ستاد نهضت احیاء واحدهای اقتصادي كشور كه روز دوشنبه با حضور مدیر حوزه حقوقی و بانکی ستاد نهضت احیاء واحدهاي اقتصادي نهاد ریاست جمهوری، معاون صنایع کوچک اين سازمان و نمايندگان دستگاههاي اجرايي ذيربط در شهرك صنعتي سمنان برگزار شد، مسائل و مشکلات 10 واحد تولیدی راکد و 5 واحد نيمه فعال استان سمنان مورد بررسی قرار گرفت.
نشست كارگروه نهضت احیاء واحدهای اقتصادي براي رسيدگي به مشكلات واحدهاي توليدي راكد و نيمه فعال استان سمنان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، در نشست كارگروه نهضت احیاء واحدهای اقتصادي كه روز دوشنبه با حضور مدیر حوزه حقوقی و بانکی ستاد نهضت احیاء واحدهاي اقتصادي نهاد ریاست جمهوری، معاون صنایع کوچک اين سازمان و نمايندگان دستگاههاي اجرايي ذيربط در شهرك صنعتي سمنان برگزار شد، مسائل و مشکلات 10 واحد تولیدی راکد و 5 واحد نيمه فعال استان سمنان مورد بررسی قرار گرفت.
كمبود نقدينگي، مشكلات بيمهاي و مالياتي، فقدان بازار، اختلاف شركاء، تأمين مواد اوليه، نقصان ماشين آلات، مشكلات زيرساختي و قضايي، از جمله دلايل تعطيلي واحدهاي صنعتي در كشور و همچنين در استان سمنان هستند كه در اين نشست نيز براي رفع مشكلات و راه اندازي مجدد واحدهاي تولیدی مذكور در مبادي ذيربط تصميمات لازم اتخاذ شد.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از طريق مشاوران كلينيكهاي كسب و كار خود به پايش و عارضه يابي علل توقف توليد واحدهاي صنعتي ميپردازد و از طريق راهكارهايي همچون واگذاري كامل توسط مالك اصلي يا بانك يا مشاركت با سرمايه گذار جديد، تأمين مواد اوليه، توليد محصول جديد، اخذ تسهيلات، رفع مشكل بازار، رفع مشكلات زيرساختي، حل مشكل اختلاف شركاء، انتقال فناوري و بهينه كردن خط توليد و حل مشكلات حقوقي، به راه اندازي مجدد واحدهاي تولیدی كمك ميكند.
معاونت هماهنگي امور اقتصادي استانداري، اداره كل صنعت، معدن و تجارت، شركت شهركهاي صنعتي، بانك عامل، خانه صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي، كلينيك كسب و كار، دادگستري و دادستاني، اعضاي ستاد نهضت احیاء واحدهای اقتصادي كشور در استانها هستند كه در جهت تسهيل، رفع موانع و كمك به بازفعال سازي مجدد واحدهاي تولیدی راکد و افزايش ظرفيت توليد واحدهاي صنعتي نيمه فعال با نهاد ریاست جمهوری و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همكاري مينمايند.
دولت سیزدهم بر احیاء صنایع راکد تمرکز ویژه دارد
مدیر حوزه حقوقی و بانکی ستاد نهضت احیاء واحدهاي اقتصادي نهاد ریاست جمهوری در اين نشست گفت: یکی از مهمترین برنامههای دولت سیزدهم، راه اندازی و احیاء واحدهای توليدي تعطیل و نیمه تعطیل متناسب با نیازهای کشور به منظور رونق اقتصادی است.
مصطفی رضوی افزود: این نهضت پیرو فرمایش مقام مظم رهبری به منظور حمایت از صنعتگران و تولید کنندگان در دولت سیزدهم راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه رفع هرگونه مانع در عرصه تولید از اهداف نهضت احیاء واحدهای اقتصادي راکد است، اضافه كرد: عمده مشکلات صنایع کشور حقوقی، بانکی و تأمین مالی است.
مدیر حوزه حقوقی و بانکی ستاد نهضت احیاء واحدهاي اقتصادي نهاد ریاست جمهوری به جبهه "تأمین مالی" در نهضت احیاء اشاره كرد و ادامه داد: سیاست احیاء تنها به تزریق سرمایه محدود نمیشود، بلکه تداوم فعالیت واحدهای احیاء شده نیز در اولویت است.
رضوی تأکید کرد: با توجه به اهمیت واحدهای تولیدي برای کشور، مشکلات این واحدها با قید فوریت بررسی و مصوبات در کمترین بازه زمانی اجرایی میشود.
وي يادآور شد: راه اندازی تورهای احیاء بنگاههای اقتصادی بهعنوان یکی از مهمترین راهکارهای عملیاتی در این زمینه است و تا کنون تورهایی در استانهای قزوین، البرز، گیلان و فارس برگزار شده است.
به گفته مدیر حوزه حقوقی و بانکی ستاد نهضت احیاء واحدهاي اقتصادي نهاد ریاست جمهوری، در این تورها پس از بررسی مشکلات اقدام به رفع موانع شده است.
رضوي فعال سازی ظرفیتهای راکد تولیدی را دغدغه دولت سیزدهم برشمرد و اظهار داشت: با استفاده از مدیران جهادی و بهره گیری از ظرفیتهای موجود امید میرود مشکلات صنایع حل و فصل شود.
احیاء صنایع راکد امسال ۳۴ هزار شغل در کشور ایجاد میکند
در ادامه اين نشست، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به برنامهریزی برای بازگشت ۲ هزار واحد راکد به چرخه تولید در سال جاري گفت: احیاء این تعداد واحدهای راکد صنعتی منجر به اشتغال ۳۴ هزار نفر میشود.
عزیزاله قربانی افزود: امسال سه هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی زیر ۵۰ درصد ظرفیت در برنامه حمایت افزایش ظرفیت این سازمان قرار دارد که برای حدود ۱۷ هزار نفر از این محل اشتغال ایجاد میشود.
وی اضافه كرد: ۴۴ درصد از این واحدها مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶ درصد نبود تقاضا و بازار فروش، ۱۰ درصد فرسودگی ماشین آلات، ۱۰ درصد ضعف فناوری، ۱۱ درصد کمبود مواد اولیه، ۹ درصد مشکلات حقوقی و هشت درصد دارای مشکلات زیرساختی هستند.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: سال گذشته ۲ هزار و ۶۷ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشت و برای ۳۹ هزار نفر اشتغال ایجاد شد.
به گفته قرباني، تعداد کل واحدهای راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور هفت هزار و ۱۵۱ واحد صنعتی است.
وي یادآور شد: بر اساس پروانههای بهره برداری صنایع مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور، ۱۶ هزار و ۵۲۰ واحد با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت و ۱۱ هزار و ۳۳۷ واحد بالای ۷۰ درصد ظرفیت تولید فعالیت دارند.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از برنامه راه اندازی مجدد ۶۴ واحد راکد مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان سمنان در سال جاری خبر داد و گفت: بازگشت به چرخه تولید این واحدها منجر به ایجاد اشتغال یک هزار و ۸۸ نفر خواهد شد.
قرباني تعداد واحدهایی که با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعالیت دارند را در شهرکها و نواحی صنعتی استان سمنان ۴۸۸ واحد اعلام کرد و افزود: برنامه افزایش ظرفیت ۱۰۰ واحد نیمه فعال استان با تثبیت اشتغال ۵۰۰ نفر در سال جاری در دستور کار است.
ظرفیتهای صنعتی استان سمنان، زمینه ساز اشتغال جوانان است
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان نیز در ادامه این نشست با تأکید بر شناسایی و رفع مشکلات تولید و احیاء واحدهای راکد گفت: بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید به منظور ایجاد اشتغال و افزایش ظرفیت تولید باید اولویت بندی شود.
محمد رضا صادقی با اشاره به شرایط کشور افزود: سال ۱۴۰۱ سال "تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین" نامگذاری شده و حرکت در مسیر منویات رهبری و چارچوبهای مشخص شده، راه خروج از مشکلات است.
وي با بیان اینکه استان سمنان دارای ظرفیتهای معدنی و صنعتی بیشماری است، اضافه کرد: حرکت چرخهای صنعت، زمینه اشتغال جوانان و رونق اقتصادی استان را رقم میزند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان به ضرورت رفع موانع و مشکلات واحدهای صنعتی اشاره و بیان کرد: راه اندازی نهضت احیاء بیانگر اهمیت صنایع در نگاه دولت سیزدهم است و با تلاش و همکاری دستگاههای اجرایی این مسأله تحقق مییابد.
صادقي ابراز امیدواری کرد که با رویکرد جدید دولت برای ۱۵۴ واحد راکد شناسایی شده در شهرکها و نواحی صنعتی استان سمنان اتفاقات خوبی رخ دهد.
احیاء ۶۴ واحد راکد تولیدی استان سمنان در دستور کار است
در بخش ديگر اين نشست، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سمنان با اشاره به برنامه فعال سازی ظرفیتهای تولید گفت: امسال احیاء ۶۴ واحد راکد و غیرفعال مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی اين استان در دستور کار است.
محمد رضا باقری افزود: جلسات احیاء واحدهای راکد در استان به ریاست استاندار سمنان بهطور منظم طی هشت ماه گذشته برگزار شد و مصوبات جلسات پیگیری میشود.
وی اضافه کرد: ۱۵۳ واحد راکد در شهرکها و نواحی صنعتی استان سمنان شناسایی شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سمنان ادامه داد: در نشست کارگروه نهضت احیاء مسائل و مشکلات ۱۰ واحد تولیدی راکد و پنج واحد فعال با کمتر از ظرفیت تولید در شهرکها و نواحی صنعتی اين استان مورد بررسی قرار میگیرد.
باقري تصریح کرد: جانشینی سرمایه گذار، تزریق نقدینگی و سرمایه در گردش، کمک به تأمین مواد اولیه و جذب شریک و سرمایه گذار جدید از جمله راهکارهایی است که در رسیدگی به مسائل واحدهای مشکل دار و راکد و احیاء آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
تاريخ: 1401/03/09 | ساعت: ١٣:٣٠ | شناسه: ١٧٧١٧ | تعداد نمايش: 141